Geplaatst door Bettina van Santen di, april 12, 2011 20:39:15

De firma S. Trapman

In de eerste bijdrage aan het boekblog werd geschreven over de garage Oudenrijn, die gelegen was aan wat nu de Leidseweg heet. Langs diezelfde Leidseweg zat ook carrosseriebedrijf S. Trapman, waar Jongerius vaak mee samenwerkte.

Volgens familieleden besteedde Jongerius vaak werk uit aan Trapman of juist omgekeerd: ‘wat bij Trapman niet lukte’ werd alsnog bij Jongerius gerepareerd.

De informatie over het werk dat bij Jongerius voor de oorlog werd uitgevoerd komt slechts bij stukjes en beetjes boven water. Er zijn gelukkig nog een paar oud-medewerkers die graag iets willen vertellen. Maar er zijn geen uitgebreide archieven voorhanden. Soms tref je wel een bericht aan over een ziekenauto die voor de gemeente Utrecht gemaakt wordt ‘met Ford chassis geleverd door Jongerius’ en afgebouwd en ingericht bij Trapman. De toenmalige directeur van de Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheid Dienst was er maar wat blij mee. In eenzelfde samenwerking leverden Jongerius en Trapman een nieuwe brandspuit aan de vrijwillige brandweer van Oudenrijn. Op de foto zien we de brandweermannen op 23 maart 1939 oefenen met ‘de nieuwe motorspuit’ bij hotel Den Hommel.

Het zou geweldig zijn als blijkt dat er een archief is van carrosseriebedrijf S. Trapman of dat er nog familieleden of medewerkers zijn die meer kunnen vertellen over die samenwerking…..